25 de jul. 2013

La delicadeza



“El azar atrajo a François a la vida de Nathalie y el azar se lo arrebató. Cuando Nathalie decide refugiarse en la oficina para pasar su duelo por el hombre con el que esperaba compartir el resto de su vida, lo último que podía sospechar era que un nuevo amor estaba a punto de llamar a la puerta, y menos aún que se trataba de un hombre que no ha olvidado que en este mundo aún hay lugar para la ternura”. (text de la contracoberta)

La delicadeza és un llibre amb un títol que defineix molt bé els sentiments que hi podem trobar. Aquesta novel·la ens parla de l’amor des de diferents maneres d’entendre’l. Primer ens trobem davant d’una història d’amor perfecta que de cop es veu truncada per un fatal accident. Després podem observar històries de desamor, de Charles, el cap de Nathalie, cap a la seva dona i de la Nathalie cap el Charles. Finalment apareix l’amor que creix a partir dels petits detalls, a partir de petits aspectes que totes les persones tenen dins seu i que quan algú és capaç de descobrir-los pot arribar a estimar-los sense importar el físic o la compatibilitat, fent possible que dues persones completament diferents es converteixin en una parella feliç.

És una història senzilla, sense massa pretensions, que no té res d’especial dins el seu argument, però agradable de llegir, delicada, encantadora i adorable. Una petita història plena de grans detalls, on el més important és el com es diu que no el que es diu.

El missatge que transmet de positivisme davant la vida també li dóna un desenllaç interessant. Per més malament que puguin anar les coses a la vida sempre queda una petita esperança per aconseguir aprendre a tornar a viure d’una manera diferent però que també pot arribar a ser perfecta i plena. La lluita i la perseverança per superar la pèrdua i seguir vivint donen la mà a la màgia de la vida que en el moment menys esperat sorprèn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...